Leader Pyhäjärviseutu tiedottaa

21.12.2017

Luonto kutsuu Pyhäjärviseudulle

Kaksivuotisella Säkylän Pyhäjärven alueen luontomatkailuhankkeella kehitettiin alueen vetovoimaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävänä luontomatkailukohteena. Keskiössä oli luonnon hyödyntämätön liiketoimintapotentiaali ja elinkeinomahdollisuudet Pyhäjärviseudulla eli Eurassa, Säkylässä ja Pöytyän Yläneellä.

Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakuntien yhteinen maakuntajärvi Säkylän Pyhäjärvi tunnetaan yhtenä Euroopan kalarikkaimmista järvistä eikä maine ole tuulesta temmattu. Alueelta tunnetaan yleisesti myös Säkylänharjun-Virttaankankaan harjualue, Porin Prikaatin varuskunta sekä Köyliönjärvi talonpoika Lallin ja piispa Henrikin kohtalokkaana kohtaamispaikkana.

Pyhäjärviseutu
Pyhäjärvessä on hyödyntämätöntä matkailupotentiaalia.


Päättyvässä luontomatkailuhankkeessa perustettiin seudulle oma matkailusivusto nimeltään Visit Pyhäjärviseutu. Sivustolta löytyvät jatkossa helposti esimerkiksi Pyhäjärviseudun kalastuskohteet, pyöräilyreitit, retkeilyreitistöt, uimarannat ja saunat, lintutornit, ajankohtaiset tapahtumat kuin myös ravintolat, majoitukset ja paljon muuta. Sivusto käännettiin myös englanniksi.

Aluetta tehtiin hankkeen voimin tunnetuksi useissa eri tapahtumissa, kuten matkailumessuilla. Alueen sisällä järjestettiin koulutuksia ja tapahtumia eri toimijoille, ja ulkopuolelta haettiin oppia kolmen opintomatkan voimin.

Leader Pyhäjärviseudun ja Leader Jokivarsikumppaneiden yhteisessä hankkeessa tehtiin hedelmällistä yhteistyötä esimerkiksi alueen yritysten ja yhdistysten, Pyhäjärviseudun kulttuurimatkailuhankkeen, Satakunnan ammattikorkeakoulun matkailuhankkeiden sekä alueen kuntien kanssa.

Retki_Jämille
Luontomatkailuhanke järjesti useita opintomatkoja Pyhäjärviseudun toimijoille. Matkailuyrittäjät vierailivat Jämillä tutustuen mm. Korsuretkien toimintaan.

Nautitaan Pyhäjärviseudun ainutlaatuista luonnosta myös ensi vuonna. Klikkaa itsesi Visit Pyhäjärviseutu -sivustolle, tervetuloa Pyhäjärviseudulle!

Jussi Aaltonen
Luontomatkailun kehittäjä
Leader Pyhäjärviseutu


Palaa otsikoihin