Ajankohtaista

21.7.2016 150 Yllätystä Euran torilla – Leader Pyhäjärviseutu menossa mukana!

Koko perheen toritapahtuma 30.7. juhlii Euran 150-vuotista historiaa. Tule pyöräyttämään onnenpyörää ja tunnistamaan Leader-rahoitusta saaneita matkailukohteita.

Lue lisää

19.7.2016 Yhteisöllinen palveluntuotanto maaseudulla -roadshow saapuu Satakuntaan

Julkisen sektorin palvelutarjonta maaseudulla vähenee. Apua voi tarjota yhteisöllinen palvelutuotanto. Tule kuulemaan lisää aiheesta tai hiomaan jo syntyneitä palvelutuotantosuunnitelmiasi 7.9. Poriin.

Lue lisää

7.7.2016 Kesällä sattuu ja tapahtuu - älä jää kotiin!

Satakunnan maaseutu puhkeaa kesäisin kirjavaan kukkaan. Vielä heinä-elokuussa ehdit mukaan moniin iloisiin kesämenoihin. Katso tästä lista tapahtumista, joihin on vapaa pääsy!

Lue lisää

1.7.2016 Leader 20 vuotta elävän maaseudun asialla

Leader-työtä suomalaisen maaseudun puolesta on tehty jo 20 vuotta. Juhlavuosi näkyy niin Leader-työn arjessa kuin juhlassa koko vuoden ajan. Kaksikymppistä Leaderia juhlitaan tapahtumin 26.8.–4.9.

Lue lisää

Kulmakunnat kuntoon -teemahankkeesta rahaa pienille investoinneille

Teemoina luontoliikunta, harrastusvälineet, vapaa-ajanvietto. Hae nyt Leader-tukea yhdistysten ja yhteisöjen investointeihin. Tukea jopa 70 %. Hakuaika: 21.6.-30.8.

Lue lisää


Leader Pyhäjärviseutu Facebookissa


Päivitä maaseutusi

Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Leader Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry ja Ravakka ry. 
Viereisestä kartasta pääset oman Leade-ryhmäsi sivuille.


Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa. Lue Satasilta tästä.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa   Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.

RahoitustaPaikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.