Ajankohtaista

18.1.2017 Vuoden kylä -haku käynnissä!

Satakuntaliitto ja SataKylät hakee jo 23. satakuntalaista kylää. Voittaja palkitaan 3400 € palkintosummalla. Hae mukaan helmikuun loppuun mennessä.

Lue lisää

15.1.2017 Yhdistysten ulkomaan opintomatkoihin rahaa tarjolla

Onko yhdistyksellänne aina ollut haaveena päästä opintomatkalle, mutta rahaa ei ole ollut? Matkalla Euroopassa -teemahanke voi olla mahdollisuutenne!

Lue lisää

28.12.2016 Yleishyödyllisten hankkeiden maksatusoppaat

Maksuhakemuksen tekoa helpottavat oppaat löytyvät nyt nettisivuilta. Tutustu oppaisiin - myös Leader-ryhmät auttavat.

Lue lisää

28.12.2016 Ruokaketjun kehittämistä pellolta pöytään - katso video

Satakuntalaisen ruokaketjun kehittämiseksi ELY-keskus myöntää yritys- ja hanketukia maaseutuohjelmasta. Katso kesää fiilistelevä video.

Lue lisää

22.12.2016 Lue joulukuun uutiskirjeemme

Tietoa 20-vuotisjuhlavuodesta, ulkomaan opintomatkojen ideahausta, tarjolla olevista koulutuksista ja Visit Pyhäjärviseutu -matkailuportaalin avautumisesta.

Lue lisää


Leader Pyhäjärviseutu Facebookissa


Tilaa Leader-ryhmän Uutiskirje!

(ei niitä tule kovin usein!)

Sähköpostiosoitteesi :

Leader Pyhäjärviseutua muualla somessa

Voit seurata meitä ja muita Satakunnan Leader-ryhmien, Satakunnan Ely-keskuksen sekä sidosryhmien ajankohtaisia asioita, hanketoteuttajien tarinoita ja muita mietteitä MaaseutuMegafonin somekanavilla:

Twitter: @MMegafoni
Instagram ja Periscopemaaseutumegafoni


Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Leader Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry ja Ravakka ry. 
Viereisestä kartasta pääset oman Leade-ryhmäsi sivuille.


Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa. Lue Satasilta tästä.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa   Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.

RahoitustaPaikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.