Ajankohtaista

14.9.2016 Yhdistystoimintailta 20.9.

Leader Pyhäjärviseutu ry ja SataKylät ry järjestävät yhdessä yhdistystoiminta-koulutuksen tiistaina 20.9. klo 18-20 Kauttuan Yritystalolla. Ilmoittaudu sunnuntaihin 18.9. mennessä. Kahvitarjoilu!

Lue lisää

13.9.2016 Maksuhakemuskoulutuksia hanketoteuttajille

Satakunnan Ely-keskus järjestää Leader-hanketoteuttajien maksuhakemuskoulutuksia syys-lokakuussa. Tilaisuuksia järjestetään neljällä paikkakunnalla. Kaikkien tilaisuuksien sisältö on sama.

Lue lisää

13.9.2016 Opintoretki Hämeen kyliin 1.10.

Lähde mukaan tutustumaan Hämeen kyliin ja niiden aktiiviseen toimintaan lauantaina 1. lokakuuta. Retki on SataKylien ja Varsinais-Suomen Kylien yhteinen.

Lue lisää

13.9.2016 Porkkanoita kulttuuriympäristötyöhön?

Onko yhdistyksesi kiinnostunut lähiympäristöstä ja siihen vaikuttamisesta? Toimitteko kulttuuriympäristön puolesta ja sen kehittämiseksi? Lähde kuulemaan innostavia esimerkkejä kulttuuriympäristötyöstä Helsinkiin 12.lokakuuta.

Lue lisää

9.9.2016 Yritystukien maksujen haku sähköisesti alkaa kuun lopussa

Maaseudun yritystukien saajat voivat syyskuun loppupuolelta lähtien hakea yritystuen maksua sähköisesti Hyrrässä. Maksua voi edelleen hakea myös paperilomakkeella.

Lue lisää


Leader Pyhäjärviseutu Facebookissa


Ajankohtaisia tapahtumia

Tiistai 20.9 klo 18-20 Yhdistystoimitailta Yritystalo Kauttuan keskuksessa
http://www.satakylat.fi/d/node/107/event/233

Torstai 6.10.2016 klo 17-20 maksatushakemuksen tekeminen, koulutus Yritystalo Kauttuan keskuksessa


Tiistai 11.10. Unelmat liikkeelle Säkylän kunnavirastolla klo 18-20.30
https://drive.google.com/a/pyhajarviseutu.fi/file/d/0B4xGgexEKAXhMFNaSkUwNHdyR28/view

Perjantai 21.10 Luontomatkailuhakkeen opintomatka Jämille

Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Leader Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry ja Ravakka ry. 
Viereisestä kartasta pääset oman Leade-ryhmäsi sivuille.


Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa. Lue Satasilta tästä.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa   Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.

RahoitustaPaikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.