Ajankohtaista

Kulmakunnat kuntoon -teemahankkeesta rahaa pienille investoinneille

Teemoina luontoliikunta, harrastusvälineet, vapaa-ajanvietto. Hae nyt Leader-tukea yhdistysten ja yhteisöjen investointeihin. Tukea jopa 70 %. Hakuaika: 21.6.-30.8.

Lue lisää

Sparrausta maaseudun liiketoiminnan kehittämiseen

Karhunpesä on innovaatio-ohjelma, joka luo uutta liiketoimintaa maaseudulle. Kehitettävät ratkaisut perustuvat osallistujien ideoihin, osaamiseen sekä näiden yhdistelmiin.

Lue lisää

Nyt maksuhakemuksia voi jättää Hyrrässä

Maksuhakemuksen tekemisen edellytyksenä on myönteinen tukipäätös viranomaiselta.

Lue lisää

#lähelläsua

Instakamppanja 13-19 vuotiaille lähiruuasta.

Lue lisää

Megafonista kajahtaa maaseudun hankkeiden rahoitusmahdollisuuksia

Maaseutuohjelman rahoitusmahdollisuuksien tiedotus saa lisäbuustia kun tiedottaja Mimmi Virtanen aloittaa työnsä kesäkuussa Leader Ravakassa

Lue lisää


Leader Pyhäjärviseutu Facebookissa


Päivitä maaseutusi

Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Leader Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry ja Ravakka ry. 
Viereisestä kartasta pääset oman Leade-ryhmäsi sivuille.


Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa. Lue Satasilta tästä.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa   Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.

RahoitustaPaikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.